zaterdag 25 september 2010

slinger - 16

Lieve mensen,

nou had ik het afgelopen week toch wel lastig met het gevoel dat nogal slingerde.

Di vertelde de oncoloog dat de petscan van vorige week aanduidt dat er geen nieuwe klieren zijn bijgekomen, dat de grijswaarde lichter is geworden, hetgeen betekent dat ze iets minder aktief zijn. Echter het streven was kleiner worden, daar gaan we mee door met extra chemo's, 2 of 6 of 8 hangt af van vervolg scans en onderzoeken. Daarbij ben ik ondervoed, kreeg ik een baxter ijzer, en eiwittrijk poeder voor in de soep, het eten etc dat ik voorlopig moet blijven gebruiken.

Woe was het anders, dan bleek de kanker-marker, de CEA-waarde gestegen. Slecht nieuws, die moet dalen dus we besloten te stoppen met deze chemo en konden kiezen voor 1 van de 2 alternatieven. Maar eerst horen of de professor misschien nog wat achter de hand heeft, bijvoorbeeld een studie.

Donderdag waren we bij hem en is het weer andersom: doorgaan met deze chemo. De prof vindt de marker niet doorslaggevend. Integendeel, het welzijn, de pet-scan en volhouden, dat is wel van belang. Aangezien de scan neutraal is, is er geen reden tot stoppen, zou zelfs jammer zijn van al het werk tot dusver.

Aan de konditie wordt gewerkt. De stoelgang is nog altijd heel lastig, hup, laxeren. Pijnstillers, soort morfinetabletten zijn er niet te zuinig en het pilletje antidepressivum mag ook blijven. Sinds deze week is er ook epo bijgekomen, je weet wel, dat middel dat verboden is voor topspoters, maar wie weet kan ik er volgende week de mont ventoux mee op en af...Enfin, zien dat de fysieke pijn over is, een week extra om op adem te komen en voort met die geit.

Ik zie er tegenop, maar ben me bewust dat er niet veel anders op zit. Ik heb nu al 4 maanden leven kado gekregen, welliswaar met pijn, ik wil meer, ik wil leven, dus de chemo gaat door.
En julllie? Blijf me ajb bestoken met berichten, boeken, dvd's, bloemen, kaarten, planten, champagne, schoon huis, eten, drinken, gezelschap, boodschappen, rijden naar ziekenhuizen, bezoekjes, jullie houden me hier...

Liefs,
Beatrijs

2 opmerkingen:

  1. bonsoir Béa,

    Cette traduction est vraiment trop difficile à comprendre ...
    Je voudrais avoir de tes nouvelles en direct..
    Puis je venir te dire bonjour lundi prochain le 27 septembre ? le matin ? l'après midi ?
    c'est comme tu veux

    dis moi ce que tu en penses

    biz

    fabienne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. lieve meid, ik wilde dat ik wat van je ellende kon overnemen, je de nodige steun kon geven. maar helaas zal je er zelf doorheen moeten als de doktoren dat wenselijk vinden. heel heel veel sterkte en stevige knuffels Jet.

    BeantwoordenVerwijderen